NM 2016

Kvinesdal NM2016

Da er NM 2016 over for Kvinesdal sin del.
Eldbjørg var første deltaker ut i Kvinesdalgjengen. I hennes klasse var det 8 utøvere. I år var innledningskataen obligatorisk for seniorer. Dermed måtte alle seniorer gå Tsuki No Kata, som sin første kata. Dette greide Eldbjørg strålende og leverte en kraftfull kata, som sikret henne en ledelse på 0,7 poeng. I finalen gikk Eldbjørg en fantastisk Seienshin, noe som resulterte i dagens første NM-gull!
I Thomas’ kata-klasse var det 11 utøvere. De fikk velge begge sine kataer. I innledende runde gikk Thomas en rå Pinan Sono Yon, og gikk inn i finalen med en ledelse på 2,1 poeng! I finalen gikk Thomas en enestående Geiki Sai Sho, og knuste rett og slett sine motstandere. Dagens andre NM-gull var dermed i boks.

Rodion møtte en veldig erfaren utøver i sin første kamp, som dessverre endte med tap. På tross av tapet gikk Rodion en god kamp, og gjorde en strålende innsats i sitt første NM.
Thomas vant sin første kamp før fullendt tid med sine knusende low-kick! Semi-finalen gikk likedan, men denne gangen ble motstanderen utsatt for en mengde harde Mae Kerier og kunne ikke fortsette kampen. Det ble imidlertid levert inn protest, da motstanderen mente at sparkene traff skrittet og ikke magen, og semi-finalen måtte gås på nytt. Også denne gangen vant Thomas før tiden var ute. Med sine knusende teknikker viste han nok en gang at han var best. Finalen var den første av Thomas kamper som ikke ble stoppet før fullendt tid. Thomas var imidlertid suveren og fikk alle dommerene med seg. Med det ble Thomas dobbelt Norgesmester!

Ivan møtte en sterk motstander i sin første kamp. Kampen ble jevn, første runde endte uavgjort og de to måtte gå enda en runde. I andre runden satte Ivan inn ekstra-giret, slet ut motstanderen sin og vant sin første kamp. Ivan gikk inn i finalekampen, med litt småskader, mot en landslagskamerat. Kampen ble jevn, og etter fullendt tid bestemte dommerne at de måtte gå enda en runde. I den andre runden var Ivans motstander den sterkeste og gikk av med seieren. Dermed fikk Ivan et velfortjent NM-sølv.

Roy stilte som dommer, og gjorde en strålende jobb gjennom hele dagen.
Johnny og Helena gjorde en solid jobb som coacher og PR-sjef/fotograf, for Helena sin del.
Takk for et flott NM, og god innsats fra alle våre utøvere!

  • av Helena Håland